Solutii pentru placarea suprafetelor de exterior

- DECK din lemn exotic -
Livrare rapida din stoc!
Esente nobile importate din Brazilia
Pentru deck-ul din esentente exotice este folosit un lemn foarte dens, avand o durata de viata testata de peste 25 de ani. Este prima alegere pentru terase si piscine, atat de expuse intemperiilor vremii, dar si insectelor.

Are un aspect deosebit de elegant si este foarte usor de curatat si intretinut. Nu se incalzeste vara si nu crapa pe timpul rece al iernii. Este rezistent atat la umezeala, cat si la inghet, cu proprietati excelente anti-alunecare.

Se preteaza unei game largi de utilizari, atat in spatii private, dar si publice. In spatiile private poate fi folosit pentru placari diverse precum: balcoane, terase, piscine, alei, scari de exterior etc. In spatiile publice, gratie rezistentei sale, este des folosit pentru placari de terase exterioare, alei pietonale, rampe pentru persoane cu dizabilitati.
Cum sa alegi esenta potrivita pentru amenajarea ta?
Deck-ul din oferta noastra este importat din Brazilia, o tara recunoscuta pentru productia sa de lemn exotic precum Ipe, Cumaru, Garapa etc. Alegerea tipului de esenta trebuie sa tina cont de specificul si destinatia spatiului pe care vrei sa-l amenajezi, precum si de cromatica pe care o preferi. Toate tipurile de lemn, prin specificul lor, sunt esente dure, foarte rezistente in timp, cu o durata de viata de peste 25 de ani.
GARAPA
Deck-ul de Garapa este un lemn de culoare galbui-maroniu, cu tonuri aurii, ce ofera un aer exotic, rafinat spatiului pe care vrei sa-l amenajezi. Este ideal pentru piscine, fiind foarte rezistent. Profilul folosit are doua fete, una antiderapanta si una neteda.
Dimensiuni: 19 x 90 x 900 - 1800 mm
IPE
Denumit si lemnul de fier, deck-ul IPE este un lemn de esenta dura, de culoare brun-maro, cu reflexe rosii, innobiland cu succes spatiul amenajat, precum piscine sau terase. Insectele si cariile stau departe de acest lemn, gratie duritatii sale, de aproape 3,5 ori mai mare decat cea a stejarului european.
Dimensiuni: 21 x 87 x 900 - 1800 mm
GARAPA
Deck-ul de garapa este un produs finit, se monteaza ca atare si nu necesita prelucrari ulterioare. Datorita densitatii mari lemnul este potrivit pentru montajul in exterior la terase, piscine, pontoane etc. Dupa montaj aceasta se uleiaza cu ulei special, natur sau nuantat, in functie de aspectul final dorit.
Dimensiuni: 21 x 145 x 1800-3600 mm
Cum te putem ajuta?
Consultantii nostri, specialisti in amenajari interioare, te pot ajuta cu sfaturi utile in alegerea deck-ului potrivit pentru amenjarea ta, dar si cu servicii de montaj si intretinere.
MONTAJ
Montajul deck-ului trebuie efectuat numai de montatori specializati. Pentru efectuarea unui calcul corect al costurilor de montaj (manopera si materiale) trebuie efectuata o constatare in santier. La constatare sunt necesare urmatoarele detalii:
  • directiile de montaj
  • detalii legate de inchideri
  • diferenta de nivel intre cota finala si suportul pe care se va monta deck-ul
  • tipul de montaj deck
    • prindere vizibila (cu suruburi pe fata)
    • prindere ascunsa (cu cleme)
  • modul de montaj: cu fata lisa sau cu fata cu striatii in sus
Sistemul de montaj folosit (deck + substructura) necesita minim 60 mm. in functie de diferenta de nivel putem folosi caciuc special sau plotere de diferite inaltimi.
INTRETINERE
Lemnul exotic are o densitate mare si o rezistenta ridicata timp de multi ani, durata minima de viata este de 25 de ani. Intretinerea curenta se face folosind un detergent special pentru deck.

Pentru pastrarea culorii naturale se recomanda uleierea deck-ului la intrarea si la iesirea din sezonul rece, cu ulei pentru deck. In lispsa intretinerii bianuale, in functie de expunerea la intemperii lemnul isi poate schimba in timp culoarea, devenind gri.

Inainte de aplicarea uleiului se recomanda folosirea unui agent de curatare, se lasa lemnul la uscat 24 de ore si se reaplica ulei de deck. Aplicarea uleiului se face in doua straturi.