Sapa autonivelanta parchet/25 kg

Cod: UNC195

UZIN NC 195 sapă autonivelantă din ciment, cu nivel foarte scăzut al emisiilor, pentru grosimi între 3 si 40 mm

Tara de origine: Germania

Domenii de aplicare:

Sapă de ciment cu întărire foarte rapidă, autonivelantă si                                                          

cu nivel foarte scăzut al emisiilor pentru grosimi ale stratului între 3 si 40 mm, turnate în interior. Adecvată pentru netezirea suprafetelor si lucrari de nivelare. Pentru aducerea la nivel, pregatirea suprafetelor cu o bună absorbtie pentru lucrările de acoperire a pardoselilor, precum si pentru montarea pardoselilor din gresie si piatră naturală. Produs de baza pentru sistemul UZIN Turbolight. Permite pomparea.

Adecvat pentru/pe:

● Produs de baza pentru sistemul UZIN Turbolight, sarcina punctuala 4 kN, vedeti fisa cu datele tehnice.

● aducerea la nivel, bine testat pentru pardoseli textile si elastice (poate necesita o finisare fina de netezire), pardoseli din gresie, piatră naturală si parchet 

● sape din ciment sau sulfat de calciu, beton, mozaic

● substraturi vechi, cu resturi de adeziv si

sapa autonivelanta bine lipite

● uzura normală în spatii rezidentiale, comerciale si industriale

● sisteme de incalzire in pardoseala cu apă caldă

● sisteme de incalzire in pardoseala electric

● rezistă la solicitarea rotilelor scaunelor, conform DIN EN 12 529

5,20 lei / kg
Pretul include TVA

Proprietatile produsului/Avantaje:

Amestec de mortar cu pulbere uscata plasticizat cu agregat special, grosier. Un avantaj special îl reprezintă combinatia ideală între nivelarea grosieră eficientă, domeniile multiple de aplicare, proprietătile excelente de prelucrare si întărirea fără tensionare, chiar si la turnarea în grosimi mai mari.

Compozitie: Cimenturi speciale, agregate minerale, polimeri redispersabili si aditivi.

● Proprietati de cugere excelente si pompabil

● Intărire rapidă

● Uscare rapida

● Tensionare redusă

● Absorbtie excelenta

● Rezistenta mare la compresiune si la tractiune

● GISCODE ZP 1/continut redus de crom

● EMICODE EC 1 R PLUS/emisii foarte scăzute

Date tehnice:
Tip recipient:    Sac din hârtie
Dimensiunea livrată:    25 kg
Termen de valabilitate:     min. 9 luni
Cantitate de apă necesară:    între 5,0 si 5,5 litri / sac UZIN Turbolight-System:    5,0 l per sac
Culoare:                                     gri
Consum:    1,7 kg/m2 per mm         Temperatura minimă de prelucrare: 5 °C pe pardoseală
Timp de prelucrare:    aprox. 20 – 30 minute*
Circulabil:     după 2 - 3 ore*
Pregătit de acoperire:     vedeti sectiunea „Prelucrarea”


*La 20 °C si umiditate relativă de 65%

Pregătirea substratului:

Substratul trebuie să fie solid, uscat, rezistent, fără fisuri si curătat de alte substante (impurităti, ulei, unsoare), care pot afecta aderenta. Testati substratul în conformitate cu standardele si buletinele aplicabile si raportati eventualele deficiente. Posibile deformări ale substratului trebuie nivelate într-o proportie cât mai mare.

Periati, slefuiti, frezati sau sablati substratul în functie de calitatea acestuia, îndepărtati materialele desprinse si aspirati temeinic suprafata. În functie de tipul si de calitatea substratului, aplicati un strat adecvat de grund din gama de produse UZIN (vedeti „Indicatii importante).  Lăsati stratul de grund să se usuce bine. Sefluiti întotdeauna straturile de grund pe bază de răsină reactivă, ca de ex. grundul epoxidic de etansare bicomponent, UZIN PE 460. Respectati fisa de date tehnice pentru produsul utilizat.

Prelucrarea:

1.        Turnati 5,0 – 5,5 litri de apă rece si curată în recipiente curate. Turnati continutul sacului (25 kg) amestecând cu putere si amestecati până când se formează o masă cu consistentă lichidă, fără cocoloase. Utilizati malaxorul cu agitatorul pentru sape UZIN. Nu diluati prea mult amestecul. La utilizarea ca strat de acoperire cu sistemul UZIN Turbolight, respectati cantitatea de apă de 5 litri.

2.        Turnati amestecul peste substrat si distribuiti-l uniform, folosind mistria, racleta UZIN / racleta pentru suprafete mari UZIN sau o nivelă pentru sapă. Dacă folositi raclete, aplicarea si suprafata pot fi îmbunătătite suplimentar prin aerisirea prin folosirea rolei de aerisire UZIN. Aplicati pe cât posibil grosimea dorită a stratului într-o singură etapă de lucru.

3.        Sapa este pregătită pentru montarea pardoselii textile, elastice si din piatră naturală după cca. 18 ore, pentru fiecare strat cu grosimea de 3 mm.* Sapa este pregătită pentru montarea pardoselilor ceramice după cca. 18 ore pentru fiecare strat cu grosimea de 10 mm.* Slefuirea cu o granulatie de 30 - 60, creste calitatea suprafetei si îmbunătăteste aspectul si capacitatea de absorbtie.

*La 20 °C si umiditate relativă de 65%

 

Date de consum:

 

Grosimea stratului

Consum

sac de 25 kg acoperire pentru cca.

3 mm

5,1 kg/m2

4,9 m2

5 mm

8,5 kg/m2

2,9 m2

10 mm

17,0 kg/m2

1,4 m2

 

Indicatii importante:

Termen de valabilitate de cel putin 9 luni in recipient original cu depozitare într-un spatiu uscat, În cazul unei perioade de depozitare mai îndelungate, se poate prelungi timpul de priză si perioada de uscare. Proprietătile materialului întărit nu sunt

influentate de acest aspect. Etansati recipientele desigilate si utilizati rapid continutul.

Se prelucrează cel mai bine la 15 – 25 °C si umiditatea relativă a aerului sub 75 %. Timpul de aplicare, de priză si de uscare

creste în cazul temperaturilor scăzute si al umiditătii scăzute si scade la temperaturi ridicate si umiditate ridicată a aerului. Depozitati in spatii racoroase în timpul verii si utilizati apă rece.

● Rosturile de dilatare, de miscare si de racord în perete pe substrat, trebuie aduse la suprafată. Dacă este necesar, pe componentele înăltate trebuie să aplicati benzi izolatoare UZIN pe margini, pentru a împiedica pătrunderea compusului în rosturile de legătură. În cazul în care grosimea stratului depăseste 5 mm, sunt necesare în general benzi de izolare a marginilor.

● Capacitate de pompare folosind pompe cu melc si amestecare continuă, de ex. de tip m-tec duo mix, P.F.T.-Monojet, etc.

● În cazul turnării în mai multe straturi, lăsati compusul să se usuce complet, aplicati un strat intermediar de grund universal UZIN PE 360 sau grund codex FLiesengrund si turnati stratul următor de sapă după uscare (cca. 1 oră*).

● Pentru grosimi ale stratului de peste 20 mm trebuie să combinati amestecul cu o cantitate de până la 50% de nisip (12,5 kg de nisip la sacul de 25 kg) UZIN cu granulatie de 1 - 2,5 mm.

● În cazul în care grosimea stratului depaseste 10 mm pe substraturi sensibile la umiditate sau instabile (de ex. pe sape din sulfat de calciu sau resturi de adeziv vechi), se preferă utilizarea unui grund pe bază de răsină epoxidică, cum ar fi grundul de etansare epoxidic 2-K UZIN PE 460, sablat.

● Protejati suprafetele proaspăt turnate contra curentilor de aer si efectelor cauzate de radiatiile solare si căldură.

● Straturile de sapă din ciment au tendinta de a forma fisuri pe substraturile moi sau lipicioase. De aceea, resturile de adeziv vechi, sapele moi sau lipicioase trebuie îndepărtate în cea mai mare măsură posibilă de pe substraturile vechi, înainte de aplicarea grundului si a sapei. Si expunerea îndelungată a acestor straturi de sapă favorizează formarea fisurilor si de aceea, trebuie evitată.

● Nu utilizati ca strat de uzură si aplicati întotdeauna o pardoseală deasupra.

● Ca urmare a pericolului de coroziune, sapele nu trebuie să pătrundă între izolatie si tubulatura folosită la încălzire. Această prevedere se aplică în mod special tubulaturii de încălzire din otel zincat. Izolatia trebuie decupată numai după turnarea sapei.

● Nu utilizati în spatiile exterioare sau umede.

● Se aplică si se recomandă respectarea în mod special

a următoarelor standarde, directive si normative:

DIN 18 365 „Lucrări pentru pardoseli”

DIN 18 352 „Lucrări cu dale si plăci”

DIN 18 353 „Lucrări pentru dusumele”

Normativul TKB „Evaluarea si pregătirea substraturilor pentru pardoseli si lucrări de parchet”

Normativul BEB „Evaluarea si pregătirea substraturilor”

Protectia muncii și a mediului:

Contine ciment sărac în crom, conform EU-VO 1907/2006 (REACH) – GISCODE ZP 1. Cimentul reactionează foarte alcalin cu umiditatea, de aceea trebuie să evitati contactul cu pielea si ochii si dacă este cazul trebuie să clătiti imediat cu apă. Consultati un medic în cazul iritatiei pielii si al contactului cu ochii. Purtati mănusi de protectie. Purtati mască de protectie contra prafului în timpul amestecării. Nu prezintă riscuri ecologice si fiziologice în stare întărită si uscată.

EMICODE EC 1 R PLUS – „nivel foarte scăzut al emisiilor” – testat si clasificat conform directivelor GEV. Conform nivelului actual al cunostintelor, nu are emisii de formaldehidă, substante toxice sau alte substante organice volatile (VOC).

Premisele de bază pentru cea mai bună calitate de aerului ambiant după efectuarea lucrărilor pentru pardoseli, sunt conditiile de montare standardizate si substraturile, grundul si sapele uscate în profunzime.

Eliminarea:

Colectati pe cât posibil si refolositi resturile de produs. Nu permiteti pătrunderea în canalizare, cursurile de apă sau în sol. Sacii din hârtie goi si fără rupturi pot fi reciclati. Colectati resturile de produs, amestecati-le cu apă, lăsati amestecul să se întărească si eliminati-l ca deseu rezultat pe santier.