PE 414 Grund poliuretanic parchet/12 kg

Cod: UAPE414

UZIN PE 414 BiTurbo grund monocomponent pentru podele din lemn si lucrari de acoperire a podelei

Tara de origine: Germania

Domenii de aplicare:

UZIN PE 414 BiTurbo este un grund poliuretanic monocomponent rapid si gata de utilizare, care nu contine ingrediente emoliente. Pentru interior.

Ca grund de barieră:

● pe sapele din ciment sau beton fara incalzire cu umiditate reziduală de pana la 4 %-CM/95 % r.F. (KRL)** cu 2 - 3 straturi

● pe constructiile cu încălzire, până la 2,5%-CM/85 % r.F. (KRL)** cu 2 - 3 straturi

(cu conditia ca încălzirea pardoselii să fie executată conform coordonării suprafetelor pentru constructii cu pardoseli încălzite).

Ca grund de sistem:

● înainte de lipirea directă cu adezivi UZIN pe bază de răsină de reactie

Ca grund de consolidare:

● pe substraturile slabe, poroase sau fisurate

Ca grund de aderență:

● pe substraturile dense sau foarte absorbante

● pe substraturile sensibile la umiditate (de ex. pe plăcile aglomerate sau OSB, pe elemente stratificate uscate din rigips)

● pe straturi de asfalt nou turnate

● împreună cu UZIN PE 280 înaintea lucrărilor de nivelare cu sape de ciment sau de sulfat de calciu UZIN autonivelante.

● pentru încălzire în pardoseală cu apă caldă

● rezistă la solicitarea rotilelor scaunelor, conform DIN EN 12

● solicitare intensă în spatii rezidentiale, comerciale si industriale

110,21 lei / kg
Pretul include TVA
Avantajele produsului/proprietăți:
UZIN PE 414 BiTurbo convinge prin domeniul de aplicare multifunctional.
Compozitie: Prepolimeri poliuretanici modificati, care se întăresc în conditii de umiditate.
● Manipulare simplă
● Aplicare usoara cu rola sau spaclu
● Capacitate excelentă de penetrare
● Uscare rapidă
● Bariera umiditate până la 4%-CM/95 % r.F. (KRL)**
● GISCODE RU 1/fără solventi
● EMICODE EC 1 R PLUS/emisii foarte scăzute
 
Date tehnice:
Tip recipient:                          Canistră din plastic
Dimensiuni de livrare:                6 kg, 12 kg
Termen de valabilitate:               min. 9 luni
Culoare în stare lichidă/uscată:      maro/maro
Consum:                                80 – 150 g/m2 pe strat
Temperatura de prelucrare:        min. 15 °C pe pardoseală
Timp de uscare:         vedeti tabelul de aplicare
*La 20 °C si umiditate relativă de 65%
 
Pregătirea substratului:
Substratul trebuie să fie solid, uscat, rezistent, fără fisuri și curățat de alte substanțe (impurități, ulei, unsoare), care pot afecta aderența. Șapele de ciment trebuie șlefuite și aspirate temeinic. Substratul trebuie testat conform standardelor aplicabile și dacă prezintă deficiențe, acestea trebuie raportate.
Îndepărtați straturile instabile sau cele care reduc aderența, de exemplu decofrolul, adezivii desprinși, materialele de șpăcluire, resturile de șapă sau vopsea, etc. prin periere, șlefuire, frezare sau sablare. Aspirați temeinic componentele desfăcute și praful. Lăsați stratul de grund aplicat să se întărească bine.
Trebuie respectate fișele tehnice ale produselor utilizate împreună cu acest grund.
Prelucrarea:
1.   Lăsați recipientii să se aclimatizeze înainte de utilizare și agitați-i bine.
2.   Înainte de lipirea directă cu adezivii UZIN pe bază de rășină de reacție, pe substraturi groase sau cu capacitate redusă de absorbție, ca de ex. cimentul convențional sau șapele fluide din ciment, grundul va fi aplicat cu o rolă din nailon UZIN (nr. produs 9394). Pe șapele foarte netede și plane din sulfat de calciu sau din prefabricate, grundul de sub adezivii pentru parchet poate fi aplicat și cu o racletă de pardoseală, ca alternativă la rola de nailon. Aplicați adezivii pentru parchet pe suprafața curățată de praf și impurități în decurs de 72 de ore, în caz contrar șlefuiți și aspirați suprafața dacă este necesar.
Pentru consolidarea substraturilor cu capacitate mare de absorbție și a substraturilor fixe insuficiente, aplicați UZIN PE 414 BiTurbo folosind rola de nailon UZIN, de 1 - 2 ori, în strat subțire, astfel încât pelicula să nu facă spumă.
Ca grund de blocare contra umidității reziduale, este necesar să aplicați grundul de 2 ori, folosind rola din nailon UZIN. Aplicați cel de-al doilea strat în funcție de capacitatea de circulare (cca. 60 de minute) și lăsați-l să se usuce cel puțin o oră.
În cazul turnării șapei înaintea lucrărilor de pardoseală, trebuie să aplicați grundul întărit UZIN PE 280. Aceasta poate fi șpăcluit după cca. o oră. În cazul etanșării contra umidității reziduale este și aici necesară să aplicați PE 414 BiTurbo în 2 straturi.
3.   Curățați unealta de lucru imediat după utilizare cu lavetele UZIN Clean Box. Materialul întărit poate fi îndepărtat numai mecanic.
 
Tabel de utilizare/timpi de întărire:
 
Utilizare
Timp de întărire per strat
Consum
Înainte de lipirea directă cu adezivi UZIN PUR-/ MSP-/STP
 
min. 1 oră*
 
80 – 150 g/m²
Pe straturi de asfalt turnat, înainte de lipirea directă cu adezivi pentru parchet PUR-/MSP-/STP
 
12 ore*
 
80 – 150 g/m²
 
Ca barieră contra umidității, până la 4 CM-%
Primul strat : cca. 1 oră*
Al doilea strat: cca. 1 oră*
 
250 – 300 g/m²
*La 20 °C si umiditate relativă de 65%
Indicații importante:
 
  • Recipient original cu depozitare adecvată într-un spațiu racoros, cu termen de valabilitate de cel puțin 9 luni. Etanșați recipientii desigilati și utilizați rapid conținutul. Înainte de aplicarea grundului, lăsați-l să ajungă la temperatura camerei.
  • Se prelucrează cel mai bine la 18 – 25 °C, cu temperatura substratului de peste 15 °C și umiditatea relativă a aerului sub 65 %. Timpul de uscare crește în cazul temperaturilor scăzute și al umidității scăzute și scade la temperaturi ridicate și umiditate ridicată a aerului.
  • În cazul substraturilor cu capacitate ridicată de absorbție, în cazul barierei contra mirosurilor din șapă/substraturile vechi sau la bariera contra umidității 4 CM-% /95 % r.F. (KRL)** este necesară în general, aplicarea în 2 straturi. Nu înlocuiește etanșarea construcției conform DIN 18 534.
  • Lipirea directă ulterioară cu adezivi UZIN pe bază de rășină de reacție, trebuie efectuată în decurs de 72 de ore de la aplicarea grundului.
  • În cazul construcțiilor cu șapă pe sol, a consolelor din beton sau a șapelor din ciment de peste 4 CM-%, grundul din rășină epoxidică ca UZIN PE 460 sau PE 480 NEU se va utiliza sablat.
  • Respectați regulile general acceptate ale asociațiilor profesionale și metodele tehnice pentru montarea pardoselilor, precum și standardele naționale valabile (de ex. EN, DIN, VOB, OE, SIA). Următoarele standard și normative sunt valabile și se recomandă respectarea acestora în mod deosebit:
DIN 18 365 „Lucrări de pardoseală”, Ö-Norm B 2236
DIN 18 356 „Lucrări pentru parchet”, Ö-Norm B 2218
DIN 18 534 „Etanșarea spațiilor interioare”
Normativul TKB „Evaluarea și pregătirea substraturilor pentru pardoseli și lucrări de parchet”
Normativul BEB „Evaluarea și pregătirea substraturilor”
Protecția muncii și a mediului:
GISCODE RU 1 – fără solvenți. Neinflamabil. Conține diizocianat de difenilmetan (MDI). Nociv pentru sănătate în caz de inspirare. Irită ochii, organele respiratorii și pielea. Suspiciune de efect cancerigen în cazul inspirării vaporilor MDI. Nociv pentru sănătate; Pericol de vătămare gravă a sănătății în cazul expunerii îndelungate prin inhalare. Posibilă sensibilizare prin inspirare și contactul cu ochii. În timpul prelucrării, aerisiți bine spațiul, folosiți cremă pentru protecția mâinilor, mănuși de protecție și ochelari de protecție. În cazul contactului cu pielea, spălați imediat cu multă apă și săpun. În cazul contactului cu ochii, spălați imediat temeinic cu apă și consultați medicul. Trebuie respectate printre altele: prevederile ordonanței privind substanțele periculoase, indicațiile privind pericolele/siguranța de pe eticheta recipientului, fișa tehnică de securitate, informațiile grupei de produse și instrucțiunile exemplificative ale Bau-BG pentru produsele cu GISCODE RU 1.
Are miros neutru după întărire și nu prezintă riscuri ecologice și fiziologice. EMICODE EC 1 R PLUS – emisii foarte scăzute
Eliminarea:
Colectați pe cât posibil și refolosiți resturile de produs. Nu permiteți pătrunderea în canalizare, cursurile de apă sau în sol. Recipientele golite de resturi, curățate și cele care nu curg pot fi reciclate. Recipientele cu conținut rezidual lichid, precum și resturile de produs lichide și colectate reprezintă deșeuri speciale. Recipientele cu produs rezidual întărit reprezintă deșeuri rezultate pe șantier. De aceea, trebuie să lăsați pe cât posibil resturile de produs să se întărească la aer și apoi trebuie să le eliminați ca deșeuri rezultate pe șantier.