MK 92 S Adeziv parchet poliuretanic/6kg

Cod: UAMK92S
UZIN MK 92 S adeziv universal dur, rezistent la forfecare și fixare rapida, pentru toate tipurile de pardoseli din lemn
Tara de origine: Germania

Aplicații:

Adeziv poliuretanic bi-component, pentru pardoseali din lemn, cu intarire dura rezistenta la forfecare, pentru utilizarea universală în cazul tuturor tipurilor de pardoseli din lemn, precum și al tuturor straturilor izolante UZIN adecvate pentru pardoselile din lemn. Numai pentru interior.

Domeniu principal de aplicații :

 • Pardoseală din lemn tip Mozaic (pardoseli din lemn masiv de 8 mm)
 • Lamele in stort
 • Dusumele           
 • Pardoseli din lemn masiv
 • Pardoseli din lemn masiv de 10 mm       
 • Pardoseli din calupuri de lemn   RE/ WE

Domeniu extins de aplicații:

 • Pardoseli din lemn multistratificat
 • Pardoseli din lemn dublu si triplustratificat
 • Laminate

Potrivit pentru utilizarea pe:

 • Șapă de ciment, șapă de sulfat de calciu sau beton
 • Panouri P4 - P7 sau OSB 2 - OSB 4 bine fixate cu șuruburi
 • Acoperiri ceramice și din piatră naturală, mozaic sau similare
 • Strat suport mastic-asfalt
 • Șapă prefabricată, plăci din fibră de gips
 • Sape autonivelante adecvate pentru podele din lemn
 • Straturi de izolare si instalare UZIN potrivite pentru pardoseli din lemn
 • încălzire prin pardoseală cu apă caldă

Proprietățile/ beneficiile produsului:

UZIN MK 92 S reprezintă adezivul ce rezolva toate problemele de montaj din domeniul pardoselilor din lemn. Calitățile acestui adeziv fac ca utilizarea acestuia să fie universală. Produsul nu conține ingrediente emoliente. Parchetul din lemn poate fi șlefuit deja după 6 ore. Pardoselile din lemn nu pot fi instalate mai repede și mai fiabil.

28,56 lei / kg
Pretul include TVA

Compoziție:

Poliuretan din polyol și polyisocianat (MDI).

Utilizare universală

Textura ferma – retine modelul spaclului

Fixare rapidă

Adeziv dur conform ISO 17 178

Se armonizează cu toate tipurile de ceară, ulei sau lac destinate pardoselilor din lemn și nu conține ingrediente emoliente

Fără solvenți

EMICODE EC 1 R PLUS / emisii foarte scăzute

Ambalaj: Pachet combinat de plastic A/B

Dimensiuni: A / B 10 kg, A / B 6 kg, A / B 2.5 kg

Termen de valabilitate:  min.  12 luni
Culoare:                                             bej

Consum:                                             800 - 1200 g/m'

Temperatură de aplicare:                 min. 15°C la nivelul sapei

Raport de amestecare:                      A :B 7.8: 1 părți pe greutate

Timp de deschidere(lucrabil):         aproximativ. 30 minute*

Timp de aplicare:                              aprox. 60 minute*

Gata de incarcatura(trafic):            după aprox 2 ore*

Slefuire:                                             după aprox. 6 ore*

* La 20 °C și umiditate relativă de 65 %.

Pregătirea substratului:
Substratul trebuie să fie nivelat, solid, rezistent fizic, uscat, fără fisuri, curat și să nu conțină materiale (murdărie, ulei, grăsimi) care ar putea să afecteze aderența. Testați substratul în conformitate cu standardele și buletinele aplicabile și raportați eventualele deficiențe. Șapele de ciment și sulfat de calciu trebuie șlefuite și aspirate.
Îndepărtați prin periere, abraziune, șlefuire sau sablare straturile de reducere a aderenței sau instabile, cum ar fi, de exemplu, agenții de eliberare, adezivii, compușii, reziduurile de acoperire sau vopseaua. Aspirați bine materialul liber și praful. Slefuiti și curățați dalele din piatră și aplicati grundul UZIN PE 460.
Grundurile adecvate și/ sau sapele autonivelante pot fi selectate din broșura UZIN, în funcție de substrat, tipul de acoperire și tensiunea podelei din lemn.
Consultați și fișele tehnice ale celorlalte produse utilizate.
 
Aplicații:
1.      Înainte de aplicare, asigurați-vă că adezivul a atins temperatura camerei. Amestecați rășina și intaritorul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Asigurați-vă că ați amestecat foarte bine, mai ales în zonele laterale și inferioare ale recipientului, în caz contrar, produsul nu se va usca.
2.      Aplicați adezivul pe substrat în mod uniform, utilizând un spaclu cu dinti corespunzător (a se vedea datele privind consumul"). NU aplicati mai mult adeziv pe substrat decat parchet poate fi montat in timpul de deschidere(Pot Life). Apăsați cu putere elementul de lemn pe pardoseală.
3. Utilizați lavetele din trusa de curățare UZIN pentru a îndepărta resturile de adeziv înainte de a se întări. Resturile întărite de adeziv pot fi îndepărtate numai mecanic.
Informații privind consumul:
 
 
Tipul de pardoseală
Dimensiune crestătura
Consum*
Dusumele, plăci solide, plăci lungi de pardoseală de lemn, calupuri de lemn R E
UZIN Spaclu cu dinti pentru plăci solide
aprox. 1200 g/m 2
Pardoseală din lemn masiv de 10 mm, podele din lemn cu mai multe straturi
B 11
1000 - 1200 g/m2
Pardoseală din lemn în mozaic
B3
800 - 1000 g/m2
Lemn in stort
B 11
1000 - 1200 g/m2
* La 20 °C și umiditate relative de 65 %, în cazul în care recipientul cu adeziv se află la temperatura camerei.
 
Observații importante:
Termenul de valabilitate este de minim 12 luni, în ambalajul original, atunci când este depozitat într-un loc uscat și racoros.  Rezistent la temperaturi sub -25°C.
Lucrul optim are loc la temperaturi cuprinse între 18 - 25 °C, temperatura podelei trebuie să depășească 15°C, iar umiditatea relativă trebuie să fie sub 65 %. Temperaturile și umiditatea scăzute vor amâna instalarea in timp ce temperaturile ridicate accelerează instalarea și montarea și scad timpul de uscare.
Dacă este necesar,  respectați specificațiile producătorului pentru a obține o mai mare uniformitate a substratului la instalarea elementelor de format mare.
Grosimea minimă a sapei aotonivelante este de minim 2 mm.
În cazul sapei autonivelante trebuie respectate condițiile optime de uscare a compușilor de nivelare.
Substratul podelelor din lemn trebuie să fie uscat. Asigurați o bună ventilare și reventilare, de exemplu, îndepărtarea plintelor de dilatare sau prin instalarea unei plinte speciale dotate cu fante de aerisire.
Șapele de asfalt mastic trebuie să fie bine slefuite și să prezinte o îmbinare perimetrală continuă și suficient de largă.
Intaritorul îngroșat nu poate fi reutilizat!
Pentru a evita erorile de mixare, nu amestecați cantități parțiale.
Trebuie respectată umiditatea lemnului prevăzută de standarde.
Trebuie prevazute rosturi de dilatare adecvate și uniforme pentru dilatarea pardoselii, în funcție de tipul de parchet, lemn și dimensiunea camerei.
In cazul în care sunt respectate standardele privind umiditatea aerului și lemnului, iar pardoseala din lemn s-a aclimatizat, șlefuirea și tratarea suprafeței pot fi efectuate după 6 ore, utilizând, de exemplu, produsele Pallmann  corespunzătoare  (www.pallmann.net).
Potrivit numai pentru podelele din lemn stratificat, aprobate de producător pentru instalarea completă într-o anumită zonă.
Respectați reglementările privind mărcile și tehnologiile de instalare a pardoselilor din lemn recunoscute în mod general, precum și respectivele standarde aplicabile (de exemplu, EN, DI N, VOB, 0-Norm, SIA, etc.). Următoarele standarde și buletine, printre altele, reprezintă îndrumări și se recomandă să le acordați o atenție deosebită.
- DI N  18 356 Lucrul cu podele din lemn, Norma 0  B 2218
- DI N 18 357  Lucrul cu secțiuni transversale
- publicația TK B „Îmbinarea pardoselilor din lemn"
- Buletinul tehnic a Asociației Centrale a Comerțului German pentru Construcții de Clădiri (ZDB) „Acoperiri cu pardoseli elastice, pardoseli textile și pardoseli din lemn pentru construcțiile cu sistem de încălzite in pardoseală”
- Publicația TKB Evaluarea și pregătirea substratului pentru acoperirea și instalarea pardoselilor din lemn
- Publicația BEB Evaluarea și pregătirea substratului"
 
Protecția mediului de lucru și a celui înconjurător:
Compusul A, fără solvenți și non-inflamabil: nu necesită măsuri de protecție speciale în utilizarea generală.
Compusul B: Conține difenilmetan-diizocianat: Nociv în cazul inhalării. Iritant pentru ochi, sistemul respirator și piele. Dovezile privind existența unui efect cancerigen în caz de inhalare a vaporilor MDI sunt limitate. Pot duce la sensibilizarea prin inhalare și contactul cu pielea. Utilizați cremă de protecție, mănuși și ochelari de protecție. Asigurați aerisirea corespunzătoare a locului. În cazul contactului cu pielea, spălați zona afectată cu foarte multă apă și săpun. În cazul contactului cu ochii, clătiți cu foarte multă apă și consultați medicul.
Respectați informațiile de siguranță de pe eticheta produsului, precum și fișa tehnică de siguranță. După uscarea completă, produsul are un miros neutru și nu prezintă nici un risc fiziologic sau ecologic. Nu contaminează calitatea aerului din încăpere prin  formaldehidă sau alți compuși volatili. EMICODE EC 1 R PLUS emisii foarte scăzute.
 
Debarasare:
Acolo unde este posibil, colectați reziduurile de produs și reutilizați-le. Nu vărsați produsul în conducte, sistem de canalizare sau pământ. Recipientele din plastic goale, zgâriate și fără crăpături sunt reciclabile. Reziduurile lichide, precum și recipientele conținând astfel de reziduuri constituie deșeuri speciale, în timp ce recipientele cu reziduurile amestecate și uscate sunt deșeuri de construcție. Prin urmare colectați deșeurile, amestecați compușii și lăsați să se întărească, apoi eliminați ca deșeuri de construcție.