MK 160 Adeziv parchet silanic/16kg

Cod: UAMK160

UZIN MK 160 adeziv elastic dur pentru pardosela din lemn multistratificat

Tara de origine: Germania

Aplicații: Adezivul standard monocomponent silanic pentru pardoselile de lemn, caracterizat prin formarea unor rizuri elastice dure, pentru economisirea timpului și o instalarea   practică a acestui tip de pardoseli, fără limitare de dimensiune. Numai pentru interior.

Domeniu principal de aplicare: Pardoseli din lemn multistratificate

Potrivit pentru utilizarea pe:

  • Șapă de ciment, șapă de sulfat de calciu sau beton
  • Panouri P4 - P7 sau OSB 2 - OSB 4 bine fixate cu șuruburi
  • Șape autonivelante adecvate pentru podele din lemn încălzire prin pardoseală cu apă caldă

Proprietățile/ beneficiile produsului:

UZIN MK 160 poate fi prelucrat cu ușurință și se fixează rapid chiar și în condiții de umiditate. Reziduurile de adeziv pot fi îndepărtate,  permițând instalarea pardoselilor din lemn cu mai multe straturi.

33,68 lei / kg
Pretul include TVA

Compoziție: Prepolimeri saturați cu silan, agenți minerali de umplere, aditivi.

Buna capacitate de întindere

Textură fermă – reține modelul șpaclului

Adeziv elastic dur conform ISO 17 178

Reziduurile de adeziv de pe pardoseala de lemn pot fi îndepărtate

Fără solvenți

EMICODE EC 1 R PLUS / emisii foarte scăzute

Specificații tehnice:

Ambalaj:                                          Găleată din plastic, tub

Dimensiuni:                                     16 kg, tuburi de 2 x 6 kg, tuburi de 12 x 600 ml

Termen de valabilitate:                    min. 6 luni  (găleată din plastic) min. 12 luni  (tuburi)

Culoare:                                           bej deschis

Consum                                           1000 - 1200 g/mZ

Temperatură de aplicare:                min. 15 °C la nivelul șapei          

Timp de aplicare:                          Gata de încărcătură (trafic)

aprox. 20 - 25 minute * după aprox. 24 ore *
 
Șlefuire:                                             după aprox. 36 ore*
* La 20 °C și umiditate relativă de 65 %.
 
Pregătirea substratului:

Substratul trebuie să fie nivelat, solid, rezistent fizic, uscat, fără fisuri, curat și să nu conțină materiale (murdărie, ulei, grăsimi) care ar putea să afecteze aderența. Testați substratul în conformitate cu standardele și buletinele aplicabile și raportați eventualele deficiențe. Șapele de ciment și sulfat de calciu trebuie șlefuite și aspirate. Îndepărtați prin periere, abraziune, șlefuire sau sablare straturile de reducere a aderenței sau instabile, cum ar fi, de exemplu, agenții de eliberare, adezivii, compușii, reziduurile de acoperire sau vopseaua. Aspirați bine materialul liber și praful. Aplicarea amorsei nu este necesară în cazul substraturilor folosite pentru montarea podelelor din lemn și care respectă standardele (șapă cimentată, șapă prefabricată). Amorsati șapele de sulfat de calciu primar, șapele de ciment accelerat, șapele de ciment rapid, încălzire în pardoseală, precum și construcții speciale cu șapă, cu UZIN PE 414 BiTurbo sau solicitați consultanță pentru aplicații.

Consultați și fișele tehnice ale celorlalte produse utilizate.

Aplicare:

  1. Înainte de aplicare, asigurați-vă că adezivul a atins temperatura camerei. Scoateți folia protectoare și îndepărtați stratul format; nu amestecați.
  2. Aplicați adezivul pe substrat în mod uniform, utilizând un șpaclu corespunzător cu dinți (a se vedea datele privind consumul"). NU aplicați mai mult adeziv pe substrat decât parchet poate fi montat în timpul de deschidere (Pot Life). Apăsați cu putere elementul de lemn pe pardoseală
  3. Utilizați lavetele din trusa de curățare UZIN pentru a îndepărta resturile de adeziv înainte de a se întări. După întărire, reziduurile de adeziv pot fi îndepărtate prin frecare, implicând un efort suplimentare.

Informații privind consumul:

Tipul de pardoseală     Dimensiune crestătura      Consum*

 Podele din lemn cu mai multe straturi  B11         1000 - 1200 g/m 2

* La 20 °C și umiditate relative de 65 %, în cazul în care recipientul cu adeziv se află la temperatura camerei.

Observații importante:

Termenul de valabilitate este de minim 6 luni, în ambalajul original, atunci când este depozitat într-un loc uscat și racoros, iar în tub, 12 luni.  Rezistent la temperaturi sub -25°C. Se recomandă ca adezivul din recipientul deschis să fie foarte bine acoperit cu o peliculă și să fie utilizat într-un timp cât mai scurt.

Lucrul optim are loc la temperaturi cuprinse între 18 - 25 °C, temperatura podelei trebuie să depășească 15°C, iar umiditatea relativă trebuie să fie sub 65 %. Temperaturile și umiditatea scăzute vor amâna instalarea, montarea și vor duce la creșterea timpului de uscare, în timp ce temperaturile și umiditatea crescută accelerează instalarea și montarea și scad timpul de uscare.

Dacă este necesar,  respectați specificațiile producătorului pentru a obține o mai mare uniformitate a substratului la instalarea elementelor de format mare.

Grosimea minimă a șapei autonivelante este de minim 2 mm.

În cazul șapei autonivelante trebuie respectate condițiile optime de uscare a compușilor de nivelare.

Substratul podelelor din lemn trebuie să fie uscat. Asigurați o bună ventilare și reventilare, de exemplu, îndepărtarea plintelor de dilatare sau prin instalarea unei plinte speciale dotate cu fante de aerisire.

Trebuie respectată umiditatea lemnului prevăzută de standarde.

Trebuie prevăzute rosturi de dilatare adecvate și uniforme pentru dilatarea pardoselii, în funcție de tipul de parchet, lemn și dimensiunea camerei.

Respectați reglementările privind mărcile și tehnologiile de instalare a pardoselilor din lemn recunoscute în mod general, precum și respectivele standarde aplicabile (de exemplu, EN, DI N, VOB, Norma 6, SIA etc.). Următoarele standarde și buletine, printre altele, reprezintă îndrumări și se recomandă să le acordați o atenție deosebită. ,

- DI N  18 356 „Lucrul cu podele din lemn”, Norma 6 B 2218

- Publicația TKB „Îmbinarea pardoselilor din lemn"

- Buletinul tehnic a Asociației Centrale a Comerțului German pentru Construcții de Clădiri (ZDB) „Acoperiri cu pardoseli elastice, pardoseli textile și pardoseli din lemn pentru construcțiile cu sistem de încălzite in pardoseală”

- Publicația TKB „Evaluarea și pregătirea substratului pentru acoperirea și instalarea pardoselilor din lemn”

- Publicația BEB „Evaluarea și pregătirea substratului"

Protecția mediului de lucru și a celui înconjurător:

Adeziv pentru parchet, fără solvenți, conținând metoxisilan. Nu este inflamabil. Evitați contactul cu ochii și pielea. Asigurați o bună ventilație în timpul utilizării, întrucât, produsul, prin întărire, produce urme de metanol, prin urmare. Se recomandă utilizarea mănușilor și ochelarilor de protecție. În cazul contactului cu pielea, spălați zona afectată cu foarte multă apă și săpun. În cazul contactului cu ochii, clătiți cu foarte multă apă și consultați medicul.

Respectați informațiile de siguranță de pe eticheta produsului, precum și fișa tehnică de siguranță. După uscarea completă, produsul are un miros neutru și nu prezintă nici un risc fiziologic sau ecologic.

EMICODE EC 1 R PLUS - emisii foarte scăzute.

Debarasare:

Acolo unde este posibil, colectați reziduurile de produs și reutilizați-le. Nu vărsați produsul în conducte, sistem de canalizare sau pământ. Recipientele din plastic goale, zgâriate și fără crăpături sunt reciclabile. Reziduurile lichide, precum și recipientele conținând astfel de reziduuri constituie deșeuri speciale, în timp ce recipientele cu reziduurile amestecate și uscate sunt deșeuri de construcție. Prin urmare colectați deșeurile, amestecați compușii și lăsați să se întărească, apoi eliminați ca deșeuri de construcție.